Izvor: B92, 17.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA SRBIJE OSTAJE PRI CENI OD 12 DINARA ZA SUNCOKRET

Vlada Srbije ostaje pri stavu da je otkupna cena suncokreta od 12 dinara po kilogramu najrealnija i smatra da zahtev vojvodjanskih zemljoradnika za cenu od 15,70 dinara ne moze biti ispunjen. Republicki ministar trgovine Slobodan Milosavljevic izjavio je za Radio B92 da su kalkulacije pokazale da bi otkupna cena od 15,70 dinara proizvela da cena litra ulja u radnjama iznosi preko 180 dinara, sto je za standard gradjana previse. Racunica pokazuje da je ponudjena cena najisplativija i za same >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvodjace, kaze ministar Milosavljevic: 'Ponudili smo dve opcije. Preradjivaci su prihvatili opciju da otkupna cena bude 12 dinara odmah nakon predaje suncokreta - odnosno u roku od 60 dana. Trazena cena od 15,70 dinara ne bi mogla odmah da se isplati nego u narednih nekoliko meseci do aprila - maja iduce godine. Logicno je da je bolje da odmah dobiju 12 nego da dobiju 15,70 buduci da bi u narednih 7-8 meseci i kamata na taj iznos umanjiti'.

Na nase pitanje da li je vlada spremna da ponovo pozove preradjivace i zemljoradnike na razgovor, kako bi se doslo do novih resenja, Milosavljevic odgovara: 'Mi smo culi i jednu i drugu stranu. Ovo resenje je isplivalo kao najrealnije. Ukoliko postoji zhatev za novi razgovor mislim da ga necemo odbiti, ali mislim da na taj razgovor treba doci sa nekim novim predlozima, a mi nista novo nismo culi izuzev zalaganja za cenu od 15,70 din'.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.