VLADA SRBIJE ODLUČILA: 10,5 miliona za školu u Donjoj Livadici

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2023, 23:28

VLADA SRBIJE ODLUČILA: 10,5 miliona za školu u Donjoj Livadici

Velika pomoć države

Ministarstvo zaštite životne sredine je 23. marta donelo odluku o dodeli 10.537.000 dinara osnovnoj školi "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani. Sredstva će biti iskorišćena za unapređenje sistema grejanja u zgradi isturenog odelenja ove škole u Donjoj Livadici. Konkretno, kotao na čvrsto gorivo biće zamenjen toplotnim gasnim generatorom.

To će obezbediti da škola ima bolje grejanje a istovremeno će smanjiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zagađenje vazduha u jedinom velikoplanjanskom selu koje se nalazi na desnoj obali Velike Morave. Načelnik odelenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj Opštine Velika Plana Miodrag Škorić ističe da je dodela novca za školu u Livadici nastavak politike značajnih ulaganja Vlade Srbije u obrazovni sistem u Velikoj Plani.

- Prošle godine OŠ "Nadežda Petrović" je od Ministarstva rudarstva i energetike dobila više od 16 miliona dinara za zamenu stolarije, termoizolaciju spoljnih zidova i krova, zamenu podova, instaliranje kotla na gas umesto električnih bojlera, unapređenje termotehničkih instalacija i unutrašnjeg osvetljenja u školskoj zgradi u Velikoj Plani – kaže Škorić.

Prošle godine, sredstvima iz opštinskog budžeta u Donjoj Livadici je završen i otvoren novi vrtić, u kojem je organizovan celodnevni boravak dece. Direktor predškolske ustanove Dečije Carstvo u Velikoj Plani Marija Starčević kaže da u vrtiću ima mesta za 25 mališana.

Sredstvima Vlade Srbije pretprošle godine potpuno je rekonstruisan regionalni put od Donje Livadice do Žabara, a meštani i lokalna samouprava, s pravom, očekuju da će vlada obezbediti sredstva i za rekonstrukciju šest kilometara puta od ovog sela do Velike Plane.

Piše: Dušan Marić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.