Izvor: B92, 10.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA SRBIJE NE UVODI PLATNE RAZREDE

Vlada Srbije prihvatila je zahteve vecine Sindikata drustvenih delatnosti da se ne uvode "platni razredi" kao model uredjenja sistema plata. U saopstenju Vlade istice se da ce na taj nacin biti zadrzan "dosadasnji, u odredjenoj meri nepravican i nelogican sistem plata zaposlenih koji se finansiraju iz javnih prihoda". "Vlada ce shodno zakonu utvrdjivati osnovicu za obracun i isplatu plata zaposlenih", saopstila je Vlada Srbije, prenosi Beta.

Ministar finansija Bozidar Djelic rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je ukidanjem platnih razreda Vlada Srbije izasla u susret sindikatima koji nisu u dovoljnoj meri podrzali ovaj princip obracunavanja zarada. Prema Djelicevim recima, platnim razredima se uvodi horizontalna pravda za sve one koji imaju iste kvalifikacije u drzavnoj upravi. Objasnjavajuci zasto je Vlada odlucila da ukine platne razrede, Djelic je rekao da 'Vlada u ponedeljak imala sastanak sa svim sindikatima drustvenih delatnosti i tu se ponovo ispoljilo da nema konsenzusa za takvu reformu u ovom momentu. Mi izlazimo u susret nekim sindikatima i zelimo da sacuvamo status kvo, ali od ovog trenutka i sindikati snose odgovornost za evetualne nepravde koje proizlaze iz sistema koji smo nasledili', rekao je Djelic, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.