VLADA I MMF: BEZ PROMENA ZAKONA O PIO

Izvor: Kurir, 05.Nov.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA I MMF: BEZ PROMENA ZAKONA O PIO

BEOGRAD - Članovi MMF i predstavnici srpskih vlasti dogovorili su se da će Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju biti ponovo predat u skupštinsku proceduru tokom narednih nekoliko nedelja, bez suštinskih promena u odnosu na verziju koja

BEOGRAD - Članovi MMF i predstavnici srpskih vlasti dogovorili su se da će Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju biti ponovo predat u skupštinsku proceduru tokom narednih nekoliko nedelja, bez suštinskih promena u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na verziju koja je Skupštini predata u junu 2010. godine.

Članovi Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i predstavnici srpskih vlasti dogovorili su se da nastave dijalog kako bi ubrzo postigli dogovor na nivou misije o završetku šeste revizije stendbaj aranžmana, saopštila je danas Kancelarija MMF-a u Beogradu.

Misija MMF-a, predvođena Albertom Jegerom, boravila je u poseti je Beograd od 21. oktobra do 4. novembra kako bi sa predstavnicima vlasti obavila razgovore o šestoj reviziji u okviru stendbaj aranžmana.

Kako je izjavio Jeger po završetku misije, izvršenje aranžmana sa Srbijom je uglavnom u skladu s planom i svi kriterijumi izvršenja koji se odnose na kraj septembra 2010. godine su ispunjeni.

- Takođe je dogovoreno da će Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju biti ponovo predat u skupštinsku proceduru tokom narednih nekoliko nedelja, bez suštinskih promena u odnosu na verziju koja je Skupštini predata u junu 2010. godine - rekao je on.

- Postoje ohrabrujući znaci da se nastavlja oporavak srpske ekonomije zasnovan na izvozu. Očekuje se da će privredni rast dostići najmanje 1,5 procenata ove i tri procenta sledeće godine - ukazao je Jeger.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.