VJT u Beogradu: Saslušan otac dečaka koji je u školii Vladislav Ribnikar ubio devet osoba

Izvor: Beta, 05.Maj.2023, 17:32

VJT u Beogradu: Saslušan otac dečaka koji je u školii Vladislav Ribnikar ubio devet osoba

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu je saopštilo da je danas saslušan otac dečaka (13) koji je u sredu ubio osam učenika i čuvara beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i da će predložiti da mu bude odredjen pritvor.Tužilaštvo je saopštilo da se osumnjičeni V.K. tereti za "teška dela protiv opšte sigurnosti" i navelo da je on "na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela" i da je "detaljno izneo odbranu"."Sumnja se da je V. K. obučavao sina K.K (13). da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi", navelo je VJT.Osumnjičeni, kako se sumnja, "nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti"."Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja njegov sin K.K uspeo da dođe u posed pištolja "CZ Shadow" i  "Ruger MK" za koje V.K. poseduje dozvole nadležnog organa, a koji su se nalazili u ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Određen pritvor ocu dečaka koji je u školi ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2023

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana ocu dečaka koji je u sredu ubio osam učenika i čuvara škole "Vladislav Ribnikar", saopšteno je iz suda.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.