Izvor: Piplmetar.rs, 04.Avg.2023, 20:30

VJT: Saslušan policijski službenik koji je izneo arsenal oružja iz Policijske stanice Palilula

Početna » Vesti » Društvo » VJT: Saslušan policijski službenik koji je izneo arsenal oružja iz Policijske stanice Palilula


Betadanas 16:20

foto (BETAPHOTO/PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)
U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Beogradu saslušani su Nemanja J. (32) i Darko B. (31) zbog sumnje da su izvršili krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Sumnja se da je policijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << službenik Nemanja J, zaposlen kao administrativni radnik u Odseku za upravne poslove Policijske stanice Palilula, neutvrdjenog dana iz PS Palilula izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivinih materija i držao ih u stanu u Mirijevu, u nameri da ih preda Darku B, saopštilo je VJT.
Osumnjičeni su 1. avgusta 2023. godine zajedno izneli oružje iz stana, koje su stavili u prtljažni kofer i postavili kofer na motocikl u vlasništvu Darka B, koji se nalazio ispred stana, nakon čega su ih uhapsili pripadnici Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.
Kod njih je pronađeno i zaplenjeno 2.166 komada metaka različitog kalibra, dve ručne bombe, jedna dimna bomba, dva improvizovana ispaljivača metaka koji predstavljaju vatreno oružje, kao i više različitih delova oružja, navelo je VJT.
Obojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem.
Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Najnovije
Društvo



Naslovna strana
Naslovna strana za 4. avgust 2023.
Galerija



Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca
Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.
– Srđan Gojković Gile, muzičar



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.