VJOSO, PROVIDNA SI! Osmanijevov stigla oštra poruka iz Beograda - razotrkivene sve njene podle igre

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2023, 17:29

VJOSO, PROVIDNA SI! Osmanijevov stigla oštra poruka iz Beograda - razotrkivene sve njene podle igre

On je dodao da Srbija svakim svojim činom grčevito nastoji da mirnim sredstvima neutrališe potencijalno pogubne posledice Kurtijeve politike

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su jalovi i providni pokušaji Vjose Osmani da pravljenjem neumesnih i veštačkih paralela između našeg regiona i situacije u Ukrajini prikaže Srbiju kao destabilišući faktor na Zapadnom Balkanu, jer odgovorna i mirotvoračka politika Beograda je upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najsnažnija prepreka ostvarivanju piromanskih ambicija Aljbina Kurtija.

- Jasno je da Kurti želi da postane balkanski ratni lider, kako bi najzad mogao da obuče maslinastu uniformu, umesto koje je u vreme oružanih sukoba na Kosovu i Metohiji nosio zatvorski komplet, ali niko ne želi da saučestvuje u njegovim planovima da destabilizuje region, niti želi da pomogne da se njegovi dečački ratnički i velikoalbanski snovi ostvare - istakao je Petković.

.

- Srbija svakim svojim činom, kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu, grčevito nastoji da mirnim sredstvima predupredi i neutrališe potencijalno pogubne posledice Kurtijeve politike raspirivanja mržnje i sukoba na Zapadnom Balkanu, i to je svima očigledno. Priština svakodnevnim demonstracijama sile, kršenjem ljudskih prava Srba, uzurpacijom zemljišta i zgrada na severu Kosova i Metohije, pa sad i blickrigom protiv ribolovaca na Gazivodama, želi da uvuče Srbiju u sukobe sa NATO, ali danas se nikome, osim Kurtiju i Vljosi Osmani, ne ratuje, i zato svaki histerični pokušaj da se Srbija ocrni neminovno će se vratiti kao politički bumerang ratnim huškačima iz Prištine - kazao je direktor Kancelarije za KiM.

On je naveo da umesto što neprestano sabotiraju proces normalizacije odnosa, između ostalog i nesuvislim klevetničkim napadima na Beograd, politički ekstremisti iz Prištine bi konačno morali da se upitaju kakvo dobro albanskom narodu na Kosovu i Metohiji donosi stalno podgrevanje ratne atmosfere i kakve će socijalne i ekonomske posledice zbog toga osećati obični ljudi koji samo žele da u miru grade lični i kolektivni prosperitet.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Petković: Providni su pokušaji Vjose Osmani da Srbiju prikaže kao destabilišući faktor Zapadnog Balkana

Izvor: 24sedam.rs, 04.Sep.2023

On je dodao da Srbija svakim svojim činom grčevito nastoji da mirnim sredstvima neutrališe potencijalno pogubne posledice Kurtijeve politike

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.