VITEZOVI HUMANOSTI – U Velikoj Plani uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 18:55

VITEZOVI HUMANOSTI – U Velikoj Plani uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, sinoć je Crveni krst Velika Plana organizovao svečanost na kojoj su uručena priznanja humanim ljudima iz ove opštine koji su, od prošlogodišnje svečanosti, premašili granicu od 75, 50, 35 i 20 darivanja dragocene tečnosti.

Među njima su i dobrovoljni davaoci koji su pomenuti broj davanja davno nadmašili ali im, iz različitih razloga, priznanja nisu bila uručena.

Među 44 dobitnika priznanja sinoć se izdvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Raco Gojaković, penzionisani pukovnik policije iz Velike Plane, bivši načelnik Odelenja policije u Smederevu, koji je krv davao čak 75 puta. I drugim ljudima, ljudima u nevolji, darivao 30 litara svoje krvi.

Aleksandar Rašović, Vladan Arsić, Dragan Lazić i Slaviša Trailović iz Velike Plane, Anto Kurtusić iz Lozovika i Bojan Tanasković iz Velikog Orašja su krv dali više od 50 puta.

Više od 35 puta svoju veliku ljudskost i spremnost da davanjem krvi priteknu drugim ljudima u nevolji pokazali su Bojan Ćirković i Goran Šulejić iz Krnjeva, Srđan Nikolić i Saša Stanković iz Starog Sela, Slobodan Petrović iz Markovca, Zoran Petković iz Rakinca, Dobrica Dimitrijević, Radomir Janković, Dragan Marković, Saša Mićović, Siniša Paunović, Marko Petrović, Aleksandar Radojković, Nenad Stanojlović, Milan Stevanović, Slobodan Suvajac i Goran Trifunović iz Velike Plane.

Neki od njih će, najkasnije za dve godine, preći granicu od 50 davanja. Tako Bojan Ćirković  i Saša Mićović imaju po 45 a Goran Šulejić 43 davanja krvi.

Najmanje dvadeset puta i najmanje po 16 litara krvi nevoljnicima su velikodušno darivali Zoran Petković, Aleksandar Đorđević, Nebojša Milosavljević, Vladan Mitković, Milan Mudrić, Dejan Nikolić, Zoran Petković, Sreten Pribojac, Aleksandar Radisavljević i Branko Strahinić iz Velike Plane, Marko Bogdanović i Veroljub Živković iz Starog Sela, Darko Milenković iz Lozovika, Dejan Simić iz Miloševca, Ivan Stojanović iz Krnjeva i Dejan Živković iz Velikog Orašja.

Među dobrovoljnim davaocima koji su dobili priznanje za najmanje 20 davanja su i tri žene: Gorica Srećković, Aleksandra Nikolić i Magdalena Pavlović.

Sekretar Crvenog Krsta u Velikoj Plani se posebno zahvalio Opštini Velika Plana, „koja uvek izlazi u susret svim našim zahtevima“ i Radio-televiziji Plana „koja je propratila sve naše akcije“.

-Zahvaljujući vama i drugim sjajnim ljudima, koji večeras nisu sa nama, učestvovali smo u spašavanju ko zna koliko života. I to nema cenu. Kao što zahvalnost koju vam dugujemo nema granicu – rekao je Korunović.

Dodeli priznanja prisustvovali su predsednik opštine Igor Matković, narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Dušan Marić, zamenik predsednika opštine Marko Šućur, kao i predstavnici kompanija, škola i ustanova koje pomažu organizovanje akcija dobrovoljnog davanja krvi.

-O Velikoj Plani se u javnosti čuje po mnogo lepim temama. A jedna od najlepših je to da je naša opština po broju dobrovoljnih davaoca, po količini prikupljene krvi i po vašoj spremnosti da se uvek odazovete kad je hitno potrebna krv, već godinama među najboljima u Srbiji. Samo bog može da vam u potpunosti uzvrati za pokazanu dobrotu – istakao je Matković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.