Izvor: B92, 24.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VISOKI RACUNI ZA STRUJU DO 15. APRILA

Beograd -- Republicki ministar energetike Goran Novakovic potvrdio je da ce Elektroprivreda Srbije omoguciti potrosacima ciji su decembarski racuni od 3 do 12 hiljada dinara da plate 40 odsto tog iznosa do 15.

aprila. On je u cetvrtak na konferenciji za novinare u Vladi Srbije saopstio da odlozeno placanje mogu da koriste oni potrosaci koji odmah uplate 60 odsto racuna za decembar i ukoliko su u tom mesecu polovinu struje utrosili po nizoj tarifi. "Pravo na odlozeno placanje potrosene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << struje podrazumeva da potrosac izmiri novembarski racun, da nema daljinsko grejanje ili ne obavlja privrednu deletnost preko istog brojila", precizirao je Novakovic. Ministarka za socijalna pitanja Gordana Matkovic istakla je da na ove pogodnosti mogu racunati i lica sa telesnim invaliditetom, samohrani roditelji koji primaju deciji dodatak i porodice sa bebama do godinu dana starosti.

Zamenik generalnog direktora EPS-a Vladimir Djordjevic objasnio je proceduru kako se stice pravo na odlozeno placanje struje: "Potrosaci koji su zainteresovani treba da pocev od ponedeljka 28. januara od 12 casova zakljucno sa subotom 9. februarom u 15 casova dodju na salter EDB. Oni koji spadaju u kategoriju od 3-12 hiljada, treba da dodju, popune formular koji ce dobiti na salteru distribucije i da sa sobom ponesu neku potvrdu da se ne greju na daljinski sistem grejanja, konkretno za Beograd, uplatnica Infostana. Druga grupa u koju spadaju socijalni slucajevi, sa malom decom, treba da dodju na salter, popune formular i sa sobom ponesu kopiju nekog dokumenta kojim dokazuju da ispunjavaju taj uslov, za malu decu konkretno Izvod iz maticne knjige rodjenih." Sto se tice gradjana ciji racuni su preko 12.000 dinara, i oni se mogu kvalifikovati za odlozeno placanje, ali samo ukoliko to dozvoli specijalizovana komisija, precizirao je Djordjevic. On je dodao da ce ovakav nacin placanja vaziti i za preostale zimske mesece, zavisno od visine racuna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.