VISOK NOVO ZAŠTITE ZDRAVLJA LJUDI, ŽIVOTINJA I ŽIVOTNE SREDINE! Skupština Srbije danas usvojila važan Zakon

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2021, 21:43

VISOK NOVO ZAŠTITE ZDRAVLJA LJUDI, ŽIVOTINJA I ŽIVOTNE SREDINE! Skupština Srbije danas usvojila važan Zakon

Novi rok za izdavanje dozvola je 31. decembar 2024. godine, stari rok je istekao 2020. godine.

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o biocidnim proizvodima čiji je osnovni cilj unapređenje sistema stavljanja na tržište i korišćenja biocidnih proizvoda i tretiranih proizvoda na teritoriji Srbije.

Na ovaj način se dalje osigurava visok nivo zaštite zdravlja ljudi, životinja i životne sredine, unapređuje trgovina ovim proizvodima sa zemljama Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unije i drugim zemljama i obezbeđuje konkurentnost privrede.

U zakonu je navedeno da se uređuju liste aktivnih supstanci, postupci na osnovu kojih se biocidni proizvodi čine dostupnim na tržištu i koriste, istraživanje i razvoj, klasifikacija, pakovanje, obeležavanje, oglašavanje i bezbednosni list biocidnog proizvoda.

Poslanici su usvojili i izmene Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine, čiji je cilj usklađivanje propisa u okviru pregovaračkog poglavlja 27 i pomeranje rokova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.