VIŠI SUD U BEOGRADU DONEO ODLUKU: Majci dečaka-ubice se ovo nimalo neće svideti

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 09:38

VIŠI SUD U BEOGRADU DONEO ODLUKU: Majci dečaka-ubice se ovo nimalo neće svideti

Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio ocu dečaka da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu.

Viši sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane majci dečaka ubice koji je 3. maja počinio masakr u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", da otuđi i optereti nepokretnosti čiji je ona vlasnik.

Kako Tanjug saznaje, ova mera je doneta na predlog izvršnih poverilaca, članova porodice jednog od ubijenih učenika u OŠ "Vladislav >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ribnikar", radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja od izvršnog dužnika, odnosno majke.

Reč je o više nepokretnosti na teritoriji Grada Beograda, te je istovremeno određen i upis zabeležbe ove zabrane u Katastar nepokretnosti.

Takođe, određen je rok od 30 dana u kojem su članovi porodice jednog od ubijenih učenika dužni da pokrenu parnični postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliskog lica.

Ova mera može trajati do pravnosnažnosti okončanja parničnog postupka koji porodica pokrene, a žalba ne odlaže izvršenje.

Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio ocu dečaka da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu, a sada je i majci to zabranjeno.

Otac dečaka se nalazi u pritvoru koji je početkom meseca produžen za još 30, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Sumnjiči se da je on obučavao dečaka da puca, kao i da nije obezbedio svoje oružje po zakonu, jer je, kako se sumnja njegov sin 3. maja iz očevog oružja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo takođe proverava da li se u radnjama majke dečaka stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova mera: Sud zabranio majci dečaka osumnjičenog za zločin u "Ribnikaru" da raspolaže imovinom

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2023

Viši sud u Beogradu odredio je privremenu zabranu M. K, majci dečaka osumnjičenog da je 3. maja počinio masakr u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" da otuđi i optereti nepokretnosti čije je vlasnica.

Nastavak na Radio 021...

Viši sud zaplenio imovinu majci dečaka osumnjičenog da je počinio masakr u “Ribnikaru”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 23.Jun.2023

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane M.K, majci dečaka K.K. koji je 3. maja počinio masakr u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, da otuđi i optereti nepokretnosti čiji je ona vlasnik. Naime, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.