VIŠE OD POLOVINE ODRASLIH PRIMILO PRVU DOZU VAKCINE: Amerika grabi ka kolektivnom imunitetu velikom brzinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 08:19

VIŠE OD POLOVINE ODRASLIH PRIMILO PRVU DOZU VAKCINE: Amerika "grabi" ka kolektivnom imunitetu velikom brzinom

U SAD-u više od polovine odraslog stanovništva primilo najmanje prvu dozu vakcine

Više od polovine svih odraslih stanovnika SAD-a primilo je najmanje jednu dozu vakcine protiv virusa korona, navodi se u zvaničnim podacima.

Od početka imunizacije, najmanje jednu dozu primilo je 50,4 posto od oko 130 miliona stanovnika SAD-a, navodi se u podacima Centara za kontrolu bolesti.

Blizu jedne trećine stanovništva primilo je obje doze, prenijela je agencija DPA. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U grupi koja je izložena visokom riziku, odnosno među starijima od 65 godina, prvom dozom vakcinisano je 81 posto ljudi, a oko dvije trećine i drugom.

Prema podacima Bijele kuće, u prosjeku se dnevno iskoristi više od tri miliona vakcina u SAD-u, državi koja ima 330 miliona stanovnika. Do sada je dato oko 210 miliona doza vakcina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.