VIŠE OD 50 MEŠTANA UBIJENO TOKOM RITUALA: Iscelitelji prisiljavali ljude da piju SMRTONOSNI napitak - razlog je BIZARAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Mar.2024, 10:13

VIŠE OD 50 MEŠTANA UBIJENO TOKOM RITUALA: Iscelitelji prisiljavali ljude da piju SMRTONOSNI napitak - razlog je BIZARAN

Ova tragična situacija u Angoli postavlja pitanje potrebe za zaštitom ljudskih prava i suzbijanjem prakse pridržavanja sujeverja koje dovodi do gubitka ljudskih života.
Luzia Filemone je optužila tradicionalne iscelitelje, poznate kao "marabuti", da su prisiljavali ljude da piju smrtonosni napitak, što je rezultiralo smrću više od 50 osoba.
U periodu između januara i februara, prema rečima Luzie Filemone, lokalnog odbornika, više od 50 ljudi je preminulo u blizini centralnog grada Kamakupe nakon što su bili primorani da piju biljni napitak kako bi dokazali da nisu čarobnjaci. Ova tragična situacija je izazvala veliku pažnju i zabrinutost kako lokalnog stanovništva tako i nadležnih organa....

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.