VIŠE OD 30 HILJADA PALESTINACA POBIJENO! Ko je odgovoran i zašto Zapad ne priznaje genocid u Gazi?

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 21:39

VIŠE OD 30 HILJADA PALESTINACA POBIJENO! Ko je odgovoran i zašto Zapad ne priznaje genocid u Gazi?

Stravične brojke...

Prema saopštenju palestinskog ministarstva zdravlja, najmanje 29.514 Palestinaca je ubijeno, a 69.616 povređeno u izraelskim napadima na Gazu od početka rata između Hamasa i Izraela.

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da Administracija Vašingtona ne smatra da je situacija u Pojasu Gaze genocid nad palestinskim stanovništvom. Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države smatraju genocidom ono što se dešava Ujgurima u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kini, Rohinjama iz Mjanmara i drugima.

Prema saopštenju palestinskog ministarstva zdravlja, najmanje 29.514 Palestinaca je ubijeno, a 69.616 povređeno u izraelskim napadima na Gazu od početka rata između Hamasa i Izraela. Ovi brojevi ilustruju razmere humanitarne krize koja je zahvatila Pojas Gaze, a posebno zabrinjavajuće je visok broj civilnih žrtava, prenosi Alo.rs.

Situacija u Pojasu Gaze i Izraelu i dalje izaziva globalnu pažnju i podstiče različite stavove i reakcije širom sveta. Izraelski napadi na Gazu i odgovor Hamasovih boraca su doveli do velikog broja ljudskih žrtava i razaranja infrastrukture, što dodatno otežava život već teško pogođenog stanovništva.

Međunarodna reakcija na situaciju u Pojasu Gaze.

Situacija u Pojasu Gaze izazvala je različite reakcije i apelovanja na međunarodnoj sceni. Dok su neke zemlje osudile izraelske napade i izrazile podršku Palestini, druge su istakle pravo Izraela na samoodbranu. Ovaj sukob izaziva podeljene stavove među međunarodnom zajednicom, a reakcije i inicijative različitih država i organizacija mogu imati značajan uticaj na dalji razvoj situacije.

Srbija Danas/Alo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.