VIŠE OD 200 PUTNIKA ZAROBLJENO NA AERODROMU I TIVTU: Bez klime, uslovi neizdrživi, let za Beograd kasni sedam sati

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 19:01

VIŠE OD 200 PUTNIKA ZAROBLJENO NA AERODROMU I TIVTU: Bez klime, uslovi neizdrživi, let za Beograd kasni sedam sati

Let je najpre bio zakazan u 11 časova

Više od 200 putnika već sedam sati je na aerodromu Tivat i čeka da poleti za Beograd avionom "To Montenegro". Let je bio zakazan u 11 časova, da bi im potom odložili za 12 časova, pa potom opet, i po poslednjoj najavi trebalo je da polete u 18 časova.

Putnici se žale da ne mogu da napuste zgradu aerodroma gde nema klime, veliki je broj dece i praktično je neizdrživo. Sumnjaju da će leta uopšte i biti.

Nezvanično, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << probleme je uzrokovalo ispadanje iz saobraćaja aviona tipa "Embraer E-190 (D-ACJJ)" koji "Air Montenegro" iznajmljuje od nemačke kompanije "German Airways".

Nemački avion uzet je u najam po tzv. "ACMI aranžmanu" što znači da u ovom slučaju, leti nemačka posada, a njegov vlasnik - kompanija "German Airways" je zadužena i za održavane i plaćanje osiguranja za ovaj avion.

"D-AJJ" je jutros obavio redovan let na liniji Podgorica-Beograd, nakon čega je zbog tehničkih poteškoća, ostao na beogradskom aerodromu odakle nije na vreme poletio za Tivta. Tako je nemački avion "ispao" iz za danas planiranog saobraćaja "Air Montenegra", a što je dovelo i do problema sa putnicima te kompanije koji su kupili karte za kasnije planirani let ovog aviona iz Tivta za Beograd.

Još nije potvrđeno da li je avion poleteo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.