VIŠE OD 1.000 MUNJA ZAPARALO NEBO U HRVATSKOJ Nezepamćeni rolerkoster! Sunce prekrili oblaci, a onda počeo haos

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 00:03

VIŠE OD 1.000 MUNJA ZAPARALO NEBO U HRVATSKOJ Nezepamćeni rolerkoster! Sunce prekrili oblaci, a onda počeo haos

Pala je i velika količina kiše.

Nakon stabilnog prepodneva, uz duže sunčane periode, sredinom utorka u unutrašnjosti Istre došlo je do naoblačenja koje je rezultiralo obilnim gradom.

Najpogođeniji je bio sever - Pazinštine, gde je načinjena velika šteta, naročito na procvetalim voćkama koje su u potpunosti stradale, javlja Istramet.

U Grdoselskoj vali leda je bilo do pet centimetara, a saobraćaj se odvijao otežano.

Bilo je i više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 1.000 udara munja. Pritom je lokalno pala obilna kiša.

Tako nagle padavine uzrokovale su bujanje lokalnih potoka na celoj Pazinštini, dok se za vreme grada temperatura vazduha spustila na samo 5 stepeni Celzijusa.

Srbija Danas/Jutarnji

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.