VIŠE NIJE IGRA NAPASTI SRBIJU - SVE ŠTO LETI U VOJSCI JE DO ZUBA NAORUŽANO Vučić poslao jasnu poruku - spreman da brani otadžbinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 11:13

"VIŠE NIJE IGRA NAPASTI SRBIJU - SVE ŠTO LETI U VOJSCI JE DO ZUBA NAORUŽANO" Vučić poslao jasnu poruku - spreman da brani otadžbinu

Vučić o potencijalnom sukobu na Kosmetu.

- Dok me ne vidite u uniformi, dobro je - rekao je Vučić govoreći o situaciji na KiM i naglasio da je u svakom trenutku spreman da se odazove pozivu da brani otadžbinu.

- Moramo da budemo spremni da čuvamo svoju zemlju i da je zaštitimo od svakog napada. Zbog toga toliko ulažemo u vojsku. Svi imaju razloga da poštuju našu vojsku, a da se plaše nema niko - objasnio je.

- Sve što leti u srpskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojsci je do zuba naoružano. Naša ulaganja su ogromna. To više nije igra napasti Srbiju, kao što je to bilo ranije - naglasio je on.

- Odluka Vojske Srbije je da budemo vojno-neutralni - rekao je on i istakao da imamo dobar odnos sa NATO-om, ali da je drugo pitanje politike jer NATO-om upravlja Kvinta.

On se zatim osvrnuo na naoružavanje Prištine, kao i podršku koja je stigla iz Turske.

- Ne sme da postoji ni tzv. kosovska vojska niti bilo šta. Kada dođe Erdogan nastavićemo da razgovaramo - rekao je Vučić.

Komentarišući postupke britanske poslanice i predsednice Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns i tekst Kita Klarenberga koji su prenele "Novosti" u kom se navodi da britanski obaveštajci žele rat na Kosovu i Metohiji, Vučić kaže naše službe to analiziraju.

- Potrebno mi je vreme da reagujem na to - rekao je Vučić.

On smatra da London ne želi rat na Balkanu.

Govoreći o naoružavanju Prištine Vučić je rekao da je razgovarao sa sa Erdoganom o isporuci "bajraktara" Prištini.

- Verujem da će uskoro doći u posetu Srbiji, kada dođe nastavićemo da razgovaramo, Turska je regionalna velesila, mi smo mali, ali se držimo međunarodnog javnog prava i Ustava Srbije - rekao je Vučić za TV Prva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.