VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Podignuta optužnica zbog krvave tuče u Nišu - ubici preti doživotna robija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2023, 22:15

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Podignuta optužnica zbog krvave tuče u Nišu - ubici preti doživotna robija!

Izvršio je krivično delo teško ubistvo

Mladić iz Niša (31) optužen je da je 13. avgusta 2022.godine oko 1.40 časova u noćnom klubu u Ulici 7. jula nožem ubio jedno lice (26) iz Niša a njegovom drugu (39) iz Pukovca naneo teške telesne povrede opasne po život.

On je optužen da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju iz člana 114 stav 1 tačka 11, za koje je zaprećeno najmanje 10 godina zatvora a može se po zakonu izreći i najstroža >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kazna - doživotna robija. Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Nišu oštećeno lice i njegov drug (20) optuženi su za nasilničko ponašanje jer su neposredno pre kobnog događaja učestvovali u tuči u kojoj je ubica prebijen.

- Nakon kraće rasprave i tuče sa oštećenima u suterenu lokala, nakon što su se oštećeni vratili u lokal, sa nožem u desnoj ruci, optuženi se popeo uz stepenice, video oštećenog koji je stajao pored stepeništa, okrenut bočno stepenicama, pošao korak napred, stao ispred  i nožem mu zadao jedan ubod u trbuh ispod levog rebarnog luka, stoji u optužnici.

Osumnjičeni je onda, prema optužnom aktu, prišao licu-žrtvi koji je stajao pored oštećenog lica i zadao mu jedan ubod nožem u levu bočnu stranu grudnog koša, pri tome pomerajući nož unutar njegovog tela!

Nakon fatalnog uboda, žrtva je najpre krenuo unazad, posrnuo ka podu, podigao se, pošao par koraka napred i onda pao na pod lokala ispred šanka gde je preminuo.

- Povreda predstavlja tešku telesnu povredu opasnu po život koja je dovela do prestanka disanja i srčanog rada uzrokovanim naglim spoljašnjim i unutrašnjim iskrvarenjem iz srca i pluća - navodi se u optužnici. Nesrećni mladić je preminuo na prijemu u Klinički centar u Nišu, gde je inače, bio zaposlen kao radnik obezbeđenja.

Povreda koju je zadobio je okarakterisana kao opasna po život jer mu je bila oštećena jetra.

Kako se navodi u optužnici, optuženi je krivično delo počinio u stanju privremene duševne poremećenosti usled dejstva kokaina i alkohola i stanja afektnog uzbuđenja jakog intenziteta, zbog afekta straha i afekta besa - čime je njegova mogućnost da shvati značaj svog dela i upravlja postupcima bila bitno smanjena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.