VIJORE SE BARJACI UZ NE DAMO SVETINjE: Nikšić zarobljen hiljadama automobila - najveća auto-litija do sada (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020, 20:25

VIJORE SE BARJACI UZ NE DAMO SVETINjE: Nikšić zarobljen hiljadama automobila - najveća auto-litija do sada (VIDEO)

Širom Crne Gore i večeras kreću automobilske litije pod parolom "Ne damo svetinje" u znak protesta zbog donošenja spornog zakona o slobodi veroispovesti.

Sa četiri strane krenule su auto-litije prema Nikšiću. I to sa Ostroga, Vidrovana, Župe nikšićke i Petrovića.

U selu Trubjela drugovi i prijatelji Ivana Batrice Batrićevića (22) posetili su njegov grob, i evocirali uspomene na velikog prijatelja koji je nedavno izgubio život u saobraćajnoj nesreći.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ivan je bio učesnik veličanstvenih litija ulicama Nikšića i sa svojim sugrađanima iskazivao otpor prema usvojenom Zakonu o slobodi veroispovesti.

Litija u Baru

U Baru je otpočela velika auto-litija Maljevik–Bar. Kao i prošle nedelje, građani su veličanstvenom kolonom poručili da ne daju svoje svetinje.

Preko dve stotine vozila krenulo je ka hramu u Baru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.