VIDEO: Snimak ulaska policije u prostorije DS-a

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Snimak ulaska policije u prostorije DS-a

Demokratska stanka objavila je snimke sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako pripadnici MUP-a ulaze u prostoje beogradskog odbora te opozicione stranke, neposredno pre održavanja protesta povodom polaganja kamena-temeljca za projekat "Beograd na vodi".

Na snimcima koji su prosleđeni medijima, vide se policajci kako ulaze u lift u prizemlju zgrade na Terazijama i u lift ispred stranačkih prostorija, prenosi Tanjug.

DS je juče saopštio da su policijski službenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ulazili u njihove prostorije, što su u MUP-u negirali.

"Nakon što su nekoliko puta odbili da prime prijavu skupa i obmanjivali javnost, tvrdeći da to nije slučaj, nakon što su ulazili u prostorije DS-a obmanjivali javnost tvrdeći da to nisu uradili, pojedinci u MUP-u koji na takav način srozavaju svoju profesiju i brukaju policiju moraju znati da je to što rade zloupotreba policije, njeno bacanje pod noge Srpske napredne stranke i da će za takvo protivzakonito ponašanje odgovarati", saopštila je povodom objavljivanja snimaka portparolka DS-a Aleksandra Jerkov.



MUP: DS da kaže o čemu su razgovarali s policijom

Načelnik PU Beograd Veselin Milić pozvao je Demokratsku stranku da saopšti javnosti šta je bio sadržaj razgovora između policijskih službenika i zaposlenih DS. On je dodao i da DS kaže kakav su to "strašan zločin" počinili pripadnici beogradske policije, koji su došli u prostorije te stranke.

Milić je naveo da su u nedelju 27. septembra dva pripadnika policije ušla u ulaz u kojem se nalaze prostorije Demokratske stranke, gde su se zadržali oko dva minuta. On je pozvao DS da bude korektna i javno saopšti o čemu su razgovarali policajci i zaposleni u DS.

"Ukoliko to ne bude učinila DS, MUP će u toku sutrašnjeg dana objaviti sadržaj razgovora između policajaca i zaposlenog lica Demokratske stranke, kako bi čitava javnost videla da policija nije učinila bilo šta protivzakonito", podvukao je Milić i dodao da je kao načelnik PU Beograd odgovoran što nije znao da su policajci koji su bili na terenu, na Terazijama, ušli u prostorije te stranke.

Dodao je međutim da to nije urađeno protivzakonito, niti van okvira policijskih ovlašćenja i zakljucico da ne želi da dozvoli da se dobar rad policije politizuje, niti da se redovne aktivnosti policije koriste za manipulacije u političkim obračunima.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Snimak ulaska policije u prostorije DS-a

Izvor: RTS, 29.Sep.2015, 00:21

Demokratska stanka objavila je snimke sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako pripadnici MUP-a ulaze u prostoje beogradskog odbora te opozicione stranke, neposredno pre održavanja protesta povodom polaganja kamena-temeljca za projekat "Beograd na vodi". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.