VIDEO: Sneg stigao i u Srbiju

Izvor: Radio 021, 22.Okt.2014, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Sneg stigao i u Srbiju

Od 17 časova danas u rudničko-takovskom kraju počeo je da pada sneg. Sneg pada i na Zlatiboru, Tari, Maljenu, Kopaoniku, Rudniku, Staroj planini i Debelom brdu.

Vrhovi Suvobora i Rudnika su se zabeleli, u Gornjem Milanovcu sneg se ne zadržava na klizavim kolovozima, ali je na putevima smanjena vidljivost. U Kraljevu je večeras oko 19 časova posle obilne kiše počeo da pada prvi ovogodišnji sneg. Vrhovi okolnih planina Stolova i Goča su se zabeleli, a temperatura je s jutrošnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 16 stepeni, pala na 1 stepen celzijusovih. I u selima kod Ivanjice je počeo da pada sneg.

JP "Putevi Srbije" apelovali su večeras na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju prilikom vožnje i da posebno budu oprezni zbog pojave susnežice i snega na deonicama od 800 metara nadmorske visine i više. Prilazi planinsko-turističkim centrima su prohodni za saobraćaj, ali se očekuje zadržavanje snežnih padavina na kolovozu.

Kako je navedeno u sapštenju, ekipe putara su u stalnoj pripravnosti na terenu.

U Srbiji će sutra biti oblačno i osetno svežije vreme, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom i maksimalnom temperaturom od šest do 11 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na desetak reka u Srbiji vodostaji će do petka, 24. oktobra, biti u umerenom i većem porastu.

U regionu je već pao sneg, a zbog nevremena aktiviran je crveni meteoalarm u Sloveniji, a narandžasti u BiH.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.