(VIDEO) Selo Šopići pogodio tornado!

Izvor: Press, 26.Jun.2014, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Selo Šopići pogodio tornado!

Jako nevreme sa s pljuskom i snažnim vetrom pogodilo je u sredu više gradova, Lazarevac, Topolu, Aranđelovac, Šabac, Bogatić, Koceljeva i Beograd.
U Hidrometeorološkom zavodu je rečeno da je jako nevreme, praćeno gradom, u popodnevnim satima pogodilo i teritoriju Lajkovca.

 
Snabdevanje Lazarevca elektricnom energijom je ugrozeno jer je snazno olujno nevreme sinoć srušilo deset dalekovodnih stubova Elektromreže Srbije (EMS) na 110 kilovoltnim trasama, saopstilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je danas to preduzece.
Ekipe EMS-a su sve vreme na terenu i čine maksimum da se napajanje elektricnom energijom što pre normalizuje i uprkos ozbiljnosti havarije i velikog broja oborenih stubova, potpuna normalizacija snabdevanja Lazarevca strujom može se ocekivati u toku sutrašnjeg dana.
Tokom noci, struju su u Lazarevcu imali samo prioritetni potrošaci i centralni delovi grada.
Zbog snažnih udara vetra pala su dva stuba na dalekovodu Lazarevac – Slovac, tri stuba na dalekovodu Lazarevac – Kolubara, po jedan stub na trasama Arandelovac – Kolubara i Arandelovac – Mladenovac, kao i tri stuba na dalekovodu Smederevska Palanka – Smederevo.
Ekipe EMS-a tokom cele noći su intenzivno pregledale i ostale dalekovodne pravce.
Da bi se snabdevanje elektricnom energijom što pre normalizovalo, ekipe EMS-a koristiće i nedavno nabavljene montažne dalekovodne stubove za havarijske situacije, čijom primenom se u kritičnim situacijama poput ove značajno smanjuje period u kojem su gradjani bez struje.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Štete na usevima

Izvor: RTS, 26.Jun.2014

Nevreme, praćeno obilnim padavinama, olujnim vetrom i gradom zahvatilo je sinoć Podrinje, Mačvu, Pocerinu, Posavotamnavu i tamnavski kraj. U brojnim selima u opštinama Šabac, Bogatić, Vladimirci i Koceljeva štete i na objektima i na usevima su ogromne. ..Od Prnjavora na Drini, preko Lipolista...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.