VIDEO SNIMCI SA LICA MESTA STRAVIČNI Dvojica mladića su do smrti mučili Marigonu (18) - jezivi detalji zločina nisu za one sa slabim stomakom

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2023, 11:26

VIDEO SNIMCI SA LICA MESTA STRAVIČNI Dvojica mladića su do smrti mučili Marigonu (18) - jezivi detalji zločina nisu za one sa slabim stomakom

Advokat porodice Osmani zatražio je doživotni zatvor.

U Osnovnom sudu u Uroševcu danas biće održano ročište za objavljivanje presude Dardanu Krivaći i Arberu Sejdiu, optuženim za silovanje i ubistvo osamnaestogodišnje Marigone Osmani.

Ročište će početi u 11 sati, a otvoreno je za javnost.

Pre početka suđenja, u 10.30 sati, ispred zgrade Suda u Uroševcu počeo je protest u organizaciji Kolektiva za feminističku misao i akciju koji "traži >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravdu za Marigonu i maksimalnu kaznu za ubice".

- Okrutno nasilje koje je Krivaća, uz pomoć Sejdija, činio Marigoni dok je nije ubio, kao i njen gubitak, ne možemo da zaboravimo. Ne možemo da zaboravimo da bi Marigona danas mogla da bude živa da ju je država na vreme zaštitila. Ogorčeni i u velikom bolu, okupljamo se ovog petka i pozivamo na pravdu za Marigonu - navedeno je u saopštenju Kolektiva za feminističku misao i akciju.

Tokom ove sedmice održano je ročište za silovanje i ubistvo Marigone Osmani na kom su iznete završne reči. Advokat porodice Osmani, Gazmend Redžepi, zatražio je doživotni zatvor za Dardana Krivaćija i Arbe Sejdija.

Završnu reč dao je i tužilac Valdet Avdiju, koji je predstavio rezume prethodnih ročišta, izjava svedoka i dokaza. Posle njega završnu reč izneo je advokat porodice Osmani Gazmend Redžepi, koji je rekao da optuženi Dardan Krivaća i Arber Sejdiu treba da budu osuđeni na kaznu doživotnog zatvora.

Redžepi je rekao da se Sejdijeve izjave ne poklapaju sa dokazima pronađenim na mestu na kom je ubijena i silovana Marigona Osmani.

Advokat je naglasio su video snimci sa lica mesta stravični.

Prema navodima iz optužnice, okrivljeni Dardan Krivaća je 21. avgusta 2021. godine, oko 10.14 časova, u svom stanu u Uroševcu, bez njenog pristanka, primorao preminulu Marigonu Osmani na polni odnos, koji je praćen mučenjem, na način da ju je prvobitno silovao u dnevnoj sobi, a nakon obavljenog seksualnog čina ju je golu poslao u kupatilo, odakle ju je nasilno poslao u spavaću sobu. Marigona je vremenom, zbog teškog zdravstvenog stanja, usled učinjenog nasilja izgubila sposobnost otpora, te ju je Krivaća još dva puta seksualno zlostavljao.

Od 10.56 do 14.43 prvookrivljeni je uzeo štap i zajedno sa drugookrivljenim ušao u prostoriju i udarao Marigonu u različite delove tela, nanevši joj veliku fizičku i psihičku bol.

Devojka je od udaraca zadobila višestruke povrede, a smrt je usledila kao direktna posledica prebijanja, kao i hemoragični i traumatski šok, koji su posledica spoljašnjeg krvarenja i unutrašnjeg krvarenja, od preloma kosti donje vilice, preloma rebara, leve ključne kosti, vratnih pršljenova. Došlo je i do epiduralnog i subduralnog krvarenja u zadnjem delu velikog i malog mozga, delimične rupture kičmene moždine na vratu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.