VIDEO SNIMAK DEMANTOVAO RUSE I AZERE: Jermenska vojska je koristila Iskandere tokom rata u Karabahu? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 20:34

VIDEO SNIMAK DEMANTOVAO RUSE I AZERE: Jermenska vojska je koristila "Iskandere" tokom rata u Karabahu? (VIDEO)

Premijer Nikol Pašinjan je tokom gostovanja u emisiji rekao da su Iskanderi slabo korišćeni tokom poslednjeg sukoba u Karabahu

Na jutjubu je podeljen video snimak koji navodno prikazuje upotrebu raketa "Iskander" tokom sukoba u Nagorno-Karabahu 2020. godine, tzv. Drugog karabaškog rata.

Ranije je, u emisiji, jermenski premijer Nikol Pašinjan tvrdio da je upotrebljeno samo 10 odsto raketa "Iskander" i time je ukazao da je nekorišćenje istih dovelo do poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jermena tokom sukoba u Karabahu.

Ova izjava izazvala je oštru kritiku jermenskog Generalštaba, koji je čak pozvao Pašinjana da podnese ostavku. Čitava situacija prouzrokovala je novu političku krizu u Jermeniji.

U sopstvenim izjavama o situaciji, rusko Ministarstvo odbrane i azerbejdžansko predsedništvo saopštili su da nisu primetili upotrebu raketa "Iskander" od strane Jermenije tokom sukoba.

Vesti o dešavanjima u Nagorno-Karabahu možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.