(VIDEO) ŠEST DEČAKA IZ KRALJEVA SU HEROJI: Spasili dete iz reke, žale što nisu imali vremena da izvuku i oca

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2021, 23:34

(VIDEO) ŠEST DEČAKA IZ KRALJEVA SU HEROJI: Spasili dete iz reke, žale što nisu imali vremena da izvuku i oca

Strahinja, David, Dimitrije, David, Bojan i Stefan, dečaci uzrasta od 14 do 16 godina, spasili su iz Ubra petogodišnjeg dečaka, čiji je otac u nedelju nesrećno nastradao

Reka Ibar svake godine odnese nekoliko života. Protekle nedelje došlo je do nove nesreće, a da tragedija ne bude veća potrudilo se šest hrabrih dečaka, koji su spasili petogodišnje dete, navodi RTVKraljevo.

Strahinja Savić, David Čantrak, David Dragojlović, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dimitrije Jovandarić, Bojan Draganić i Stefan Đurđević, dečaci uzrasta od 14 do 16 godina spasili su iz Ubra petogodišnjeg dečaka, čiji je otac, u nedelju, 1. avgusta nesrećno nastradao.

Momci iz kraja koji svako leto provode na Ibru postali su pravi heroji, iako skromno kažu da su uradili samo ono što im savest nalaže.

- Bili smo na ribničkoj strani, kad smo odjedanput ispod mosta čuli "upomoć". Pogledali smo i videli dete sa ocem se davi. Odmah smo skočili u vodu, krenuli da plivamo ka tamo. Otac se samo jednom razdrao i potonuo, nismo ga posle ni videli, ali smo jedno vreme čuli i videli dete, onda je i dete počelo da tone, ali je ono prepametno odreagovalo, kad je tonulo podiglo je ruku, da vidimo gde je. Tako smo i stigli do njega, uhvatili smo ga, zagrlili i izneli na obalu- ispričao je Strahinja Savić (15).

Junaci priče žale što nisu imali vremena da spasu i dečakovog oca.

- Da smo stigli trideset sekundi ili minut ranije, možda bi i uspeli - navodi Strahinja. On ističe da dok su oni plivali ka unesrećenima, 10 do 15 ljudi je stajalo na obali i samo gledalo. Niko nije uskočio da pomogne, kaže dečak.

Prema rečima Davida Čantraka (16), nijednog trenutka nije bilo straha kad su zaplivali ka davljenicima.

- Nisam strahovao da li će neko od nas da se povredi ili udavi, ne daj Bože - objašnjava David.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.