VIDEO SAM BRIGU ZA SRPSKI NAROD Vučić rezimirao posetu Vatikanu, pa pomenuo odnos između Srba i Hrvata

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"VIDEO SAM BRIGU ZA SRPSKI NAROD" Vučić rezimirao posetu Vatikanu, pa pomenuo odnos između Srba i Hrvata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u Vatikanu gde se sastao sa Nјegovom svetošću papom Franciskom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije, regionalnoj i međunarodnoj saradnji.

Vučić je naglasio da je saradnja između Republike Srbije i Rimokatoličke crkve vrlo dobra i na izuzetno konstruktivnom nivou, uz obostrano uvažavanje.

On je rekao da je Srbija dugoročno opredelјena da neguje i unapređuje odnose sa Svetom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Stolicom, dodavši da ćemo naredne godine obeležiti 100 godina od uspostavlјanja naših diplomatskih odnosa.

Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao da odnose Republike Srbije i Svete Stolice odlikuje podudarnost stavova po značajnim međunarodnim pitanjima.

"Imao sam sreće što sam mogao da razgovaram sa papom Franciskom, mnogo toga sam naučio, pametnog i dobrog čuo. Video sam brigu za sve ljude koji žive na Balkanu, građane Srbije, ljude u Srbiji. Ja sam govorio o Kosovu i Metohiji i našim svetinjama tamo, o teškom položaju našeg naroda i pokušaju da nađemo kompromis, ali da je za tako nešto potrebno dvoje. Govorio sam i o neophodnosti popravljanja odnosa Srba i Hrvata. Svima je jasno da nas istorija i prošlost dele, da imamo drugačiji pogled na ono što je bilo, ali važno je da se usmeri pogled na budućnost i u tome je veoma bitna uloga Svete Stolice za odnos Srba i Hrvata". - predsednik Vučić završio je posetu Vatikanu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 12, 2019 at 9:17am PDT

Na kraju dana predsednik Vučić napravio je kratak rezime današnje posete Vatikanu i na svom Instagram profilu "buducnostsrbijeav" napisao:

- Imao sam sreće što sam mogao da razgovaram sa papom Franciskom, mnogo toga sam naučio, pametnog i dobrog čuo. Video sam brigu za sve ljude koji žive na Balkanu, građane Srbije, ljude u Srbiji. Ja sam govorio o Kosovu i Metohiji i našim svetinjama tamo, o teškom položaju našeg naroda i pokušaju da nađemo kompromis, ali da je za tako nešto potrebno dvoje. Govorio sam i o neophodnosti popravljanja odnosa Srba i Hrvata. Svima je jasno da nas istorija i prošlost dele, da imamo drugačiji pogled na ono što je bilo, ali važno je da se usmeri pogled na budućnost i u tome je veoma bitna uloga Svete Stolice za odnos Srba i Hrvata.

Predsednik Vučić je ovim završio svoju posetu Vatikanu.

BONUS VIDEO: Sahrana ovog vladara bila je događaj kakav Jugoslavija nije videla, a NIJE REČ O TITU (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.