(VIDEO) PROTEST PROTIV ŠARALI EBDO: Demostrati zapalili 5 crkava i francuski kulturni centar zbog ka

Izvor: Kurir, 17.Jan.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) PROTEST PROTIV ŠARALI EBDO: Demostrati zapalili 5 crkava i francuski kulturni centar zbog ka

Oko 100 policajaca sa šlemovima stajalo je ispred katedrale u Nijameju štiteći je od mase mladih demonstranata koji su je gađali kamenicama

NIJAMEJ - Najmanje dve crkve zapaljene su danas u prestonici Nigera Nijameju, na protestima zbog objavljivanja karikature proroka Muhameda u francuskom satiričnom nedeljniku "Šarli ebdo".

Oko 100 policajaca sa šlemovima stajalo je ispred katedrale u Nijameju danas u podne, štiteći je od mase mladih demonstranata koji su je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gađali kamenicama, navodi AFP.

Policija je pre toga bacila suzavac da bi rasterala oko 1.000 omladinaca ispred velike džamije u glavnom gradu Nigera, a demonstranti u nekoliko delova grada naoružani su gvozdenim šipkama i palicama.

Demonstranti, koji su se okupili ispred velike džamije u Nijameju, bacali su kamenice na pripadnike policije, koje upotrebila suzavac da bi ih rasterala, preneo je AFP.

Protest je organizovan posle jučerašnjih demonstracija održanih u gradu Zinder, drugom po veličini u Nigeru, tokom koji su četiri osobe poginule, a 45 je povređeno.

Kako je izjavio ministar Masaudu Hasumi, u jučerašnjim demonstracijama su poginuli jedan policajac i troje civila.

Tokom protesta su zapaljeni francuski kulturni centar i tri crkve.

U protestu su povređena 22 pripadnika snaga bezbednosti kao i 23 demonstranata, javio je nacionalni radio.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.