(VIDEO) MUTLJAVINA: Najbogatiji Ukrajinac Rinat Ahmetov optužen da je iz lične koristi podbunio ruda

Izvor: Kurir, 24.Apr.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) MUTLJAVINA: Najbogatiji Ukrajinac Rinat Ahmetov optužen da je iz lične koristi podbunio ruda

Poslanik Mustafa Najem objavio je dokumenta za koje tvrdi da dokazuju da Ahmetovljeva kompanija stoji iza ovonedeljnih protesta rudara u Kijevu

KIJEV - Istaknuti ukrajinski političar Mustafa Najem optužio je danas najbogatijeg zemljaka, tajkuna Rinata Ahmetova, da je podstakao proteste rudara kako vlada ne bi sprovela reforme koje bi oštetile njegov biznis.

Najem, bivši novinar, objavio je danas dokumente za koje tvrdi da dokazuju da je ovonedeljne proteste rudara >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << organizovala upravo energetska kompanija najbogatijeg čoveka te zemlje Ahmetova.

MP reveals Akhmetov’s involvement in organizing miners’ protests http://t.co/8S5x4x8psl pic.twitter.com/JK1kehaJAk

Više stotina rudara protestovalo je ispred zgrada vlade u prestonici proteklih dana zahtevajući ostavku ministra energetike i garantovanje moratorijuma na zatvaranje rudnika. Kompanija DTEK Rinata Ahmetova kontroliše najveći deo rudarske industrije u Ukrajini. Vlada je nedavno usvojila mere reformi u tom sektoru.

Više stotina rudara juče je protestovalo u ukrajinskoj prestonici pozivajući vladu da prestane da kupuje ugalj iz inostranstva i da garantuje moratorijum na zatvaranje rudnika.

Zbog rata na istoku Ukrajine, gde se nalaze najveći rudnici uglja, vlada je tokom zime nabavljala taj energent iz inostranstva.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

(VIDEO) MUTLJAVINA: Najbogatiji Ukrajinac Rinat Ahmetov optužen da je podbunio rudare

Izvor: Kurir, 24.Apr.2015

Poslanik Mustafa Najem objavio je dokumenta za koje tvrdi da dokazuju da je Ahmetov iz lične koristi izazvao proteste..KIJEV - Istaknuti ukrajinski političar Mustafa Najem optužio je danas najbogatijeg zemljaka, tajkuna Rinata Ahmetova, da je podstakao proteste rudara kako vlada ne bi sprovela reforme...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.