(VIDEO) MAJČINSKA PISMA KAO MOTIVACIJA: Premijerligaški trener tako diže atmosferu pred utakmice

Izvor: Kurir, 13.Maj.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) MAJČINSKA PISMA KAO MOTIVACIJA: Premijerligaški trener tako diže atmosferu pred utakmice

Svaka majka imala je obavezu da napiše pismo sa porukom za sina, ali i tim i pred svaku utakmicu jedno je čitano

Svaki trener ima poseban vid komunikacije sa igračima i motivacije ekipe, koju sa klupe predvodi, ali ono što radi menadžer fudbalera Liverpula Brendan Rodžers, reko se viđa.

On je zamolio majke fudbalera sa kojima raspolaže da napišu psimo sa porukama za sinove, ali i ceo tim, a to je poseban utisak ostavilo na Filipa Kutinja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Priča koja to potvrđuje vraća nas u april  2014. U susednoj svlačionici na Enfildu, bio je Mančester siti, tim sa kojim se Liverpul borio za titulu.

Posle izdatih uputstava za sam duel sa "građanima", menadžer "crvenih" je izvadio jedno pismo. I, Kutinjovo sećanje na taj momenat izgleda ovako:

Nisam znao da će baš tada čitati pismo moje mame. A onda je on izgovorio njeno ime, i emocije su me obuzele. Malo i strah, jer sam dugo čekao (da čujem pred meč i pismo moje majke), zanimalo me da vidim šta je poručila. Baš dugo sam čekao. Trener je pričao sa mamama svih igrača u timu, čitao je njihova pisma pred svaku utakmicu, mesecima, a onda je došao red i na mene", rekao je sjajni vezni fudbaler i dodao:

"U pismu je pojasnila koliko me voli. Koliko je ponosna na mene. Pisala je kako je uvek sa mnom, iako joj stalno nedostajem. Bilo je tu još reči, ali ovo su bile one koje su mi tada baš trebale. Skroz su me 'podigle'. I druge igrače je dotaklo to pismo, jer je svake nedelje, bez obzira na to koje pismo i čije mame je u pitanju, svi smo bili inspirsani. Bile su to - čiste emocije. Dobijali smo stvarno snažne, moćne reči i one su nas skroz pokretale".

Kutinjo je u tom meču postigao gol koji je njegov tadašnji saigrač a sada zvezda Barselone, Luis Suarez, u autobiografiji, nazvao "najboljim pogotkom sezone". Iako je titula na kraju sezone, usled kiksa liverpulovog kapitena Stivena Džerarda, pripala Sitiju, tog dana, po kiši, u direktnom okršaju sa rivalom za titulu, Liverpul je trijumfovao sa 3:2.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.