(VIDEO) Elora (21) smršala 55 kg, a tek onda su nastale njene prave muke

Izvor: Kurir, 14.Feb.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Elora (21) smršala 55 kg, a tek onda su nastale njene prave muke

Novozelanđanka je uputila pismo bolnici i ministru zdravlja jer su je odbili da je operišu što je za nju to veliki psihološki problem

Elora Har (21) sa Novog Zelanda uspela je da smrša 55 kilograma, ali je taj gubitak doneo jedan nov problem, višak kože. U državnoj bolnici nisu želeli da je operisu, nedostatak sredstava je njihovo opravdanje. Ova devojka je bolnici i ministru zdravlja uputila pismo u kojem je iznela koliko je za nju težak ovaj problem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Zbog čega je to tako kad smo za kratko vreme postali nacija gojaznih ljudi. Zbog čega je operacija nekog ko je uspeo da smrša toliko veliki trošak za zdravstveni sistem, zbog čega nema  sredstava?", napisala je Elora u pismu koje je uputila bolnici i ministru zdravlja.

Na operaciju je čekala šest meseci, a odgovor lekara je nije zadovoljio.

"Saznala sam da bi mi ta operacija promenila život, znam da bi bilo tako. Ne želim da živim sa ovakvim viškom kože, koji nije samo fizički problem, već i loše psihički utiče na mene", dodala je Elora.

Njoj je veoma teško da svakog dana prikriva odećom svoj problem.

"Moja molba nije trebalo da bude odbijena, samo zbog toga što je moj problem drugačiji. Mi treba da  podržimo sve ono dobro što je promena načina života donela mom zdravlju, a da sprečimo ono što ga narušava, piše dalje u njenom psimu. Elora se nada da će njeno pismo promeniti odluku bolnice.

Na Fejsbuk stranici "The Shrinking Violet" ova devojka je fotografijama prikazala svoju transformaciju, i na ovoj stranici ima 20.000 fanova.

Probelmi sa gojaznošću su počeli kad je Elora imala 10 godina. Posle očeve smrti tugu je lečila hranom. Kako je rekla, zavisnost od hrane je ista kao sve ostale jer se lako naviknete na zadovoljstvo koje proizvode omiljene namirnice.

U 19. godini je odlučila da smrša, bila je veoma uplašena za svoje zdravlje.

"Toliko sam se bojala smrti, nikome nisam mogla da pričam o tome jer su me prijatelji zadirkivali zbog toga",  rekla je ona. Za dve godine se oslobodila viška kilograma uz pomoć saveta nutricioniste i treniranja. Tako se rešila straha i hronične glavobolje.

Njena priča je naišla na sjajnu podršku ljudi na Fejsbuku, koji su joj  uputili 3.000 evra novčane pomoći kako bi brže došla do operacije. Za operaciju joj je potrebno oko 35.000 evra.

Žena

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.