(VIDEO) EVROPSKA POSLANICA ŠOKIRANA: Hrvati, objasnite ovaj snimak vaše nehumanosti!

Izvor: Kurir, 23.Sep.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) EVROPSKA POSLANICA ŠOKIRANA: Hrvati, objasnite ovaj snimak vaše nehumanosti!

Holandska političarka je na svom "Tviter" profilu reagovala na video snimak novinara Denija Gosen koji se pretvarao da je izbeglica

Poslanica Evropskog parlamenta Judit Sargentini šokirana je prizorima koje je videla u hrvatskom kampu za izbeglice  i osudila vladu Hrvatske zbog "nehumanog odnosa prema izbeglicama".

Naime, holandska političarka je na svom "Tviter" profilu reagovala na video snimak novinara Denija Gosen koji se pretvarao da je izbeglica. Holandski reporter >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je tako prešao iz Srbije u Hrvatsku i završio u kampu Opatovce koji nema nikakvo sklonište, već samo ogradu i policiju.

Have you seen this footage on inhumane situation in Opatovice refugee camp? @CMSZagreb https://t.co/BU397NkGvV

Na snimku se vidi kako izbeglice sede na zemlji, bez krova nad glavom, ili nečega da se pokriju.

Migranti su ispričali Gosenu da su zatvoreni u kampu kao u zatvoru po nekoliko dana pre nego što ih pošalju u drugu zemlju i to bez bilo kakve registracije ili smeštaja.

Respond to this please: Refugees locked away in a camp/prison in Opatovice without shelter @VladaRH https://t.co/BU397NkGvV

"Ovo je kao zatvor, ne puštaju nas nigde, nema hrane, hladno je...", samo je jedan od komentara migranata koji su zatvoreni u ovom kampu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.