(VIDEO) BITKA ZA AERODROM: Raketiran kamion s ranjenicima, 35 mrtvih!

Izvor: Kurir, 26.Maj.2014, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) BITKA ZA AERODROM: Raketiran kamion s ranjenicima, 35 mrtvih!

DONJECK -  Najmanje 35 osoba je poginulo kada je iz raketnog bacača pogođen kamion, kom su iz oblasti aerodroma u Donjecku, na istoku Ukrajine, transportovali ranjeni, javila je večeras Raša tudej.

Guverner Donjecke oblasti Pavel Gubarev objavio je na Fejsbuku da je kamion bio obeležen kao ambulantno vozilo i naveo da je u napadu ranjeno 15 osoba.

Prethodno snage samoodbrane Donjecka uspele su da uspostave kontrolu na Međunarodnom aerodromu u Donjecku gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je jedna osoba ubijena, a dve povređene u granatiranju dela železničke stanice nedaleko od aerodroma, saopšteno je večeras iz Donjecke Narodne Republike (DNR).

Narodna armija DNR uspostavila kontrolu nad aerodromom Donjecka, vrši se čišćenje teritorije, pošto su i napadi iz vazduha obustavljani i ukrajinska armija ne napada, navodi se u tviter poruci pres službe DNR, preneo je Radio Glas Rusije.Istovremeno lokalni mediji javljaju da je ukrajinska vojska, iz aviona, gađala grupu novinara u rejonu Međunarodnog aerodroma u Donjecku.

Jedinice samoodbrane Donjecka i ukrajinske Nacionalne garde sukobili su se u blizini železničke stanice u Donjecku, pošto su tri borbena helikoptera ukrajinske vojske izvršila žestok napad na međunarodni aerodrom u Donjecku koji je pod kontrolom narodne milicije.

Ukrajinske policijsko-vojne snage pokušavaju da uđu u taj grad na istoku zemlje, u kojem se na području oko železničke stanice čuju pucnji i eksplozije, javila je ruska novinska agencija Itar Tass.

U međuvremenu, intenzivirane su borbe narodne milicije i vojno-policijskih snaga na periferiji grada i u okolnim naseljima i jedinice samoodbrane oborile su vojni helikopter u blizini naselja Peski na pet kilometara od međunarodnog aerodroma u Donjecku, naveo je Itar Tass.

Tri ukrajinska borbena helikoptera izvršila su tokom dana jak napad na aerodrom u Donjecku koji je pod kontrolom proruskih jedinica samoodbrane Donjecka, ispalivši rakete kao odgovor na vatru sa zemlje, javio je Rojtersov fotoreporter sa lica mesta.Helikopteri Mi-24 nadletali su nedavno sagrađenu zgradu od betona i stakla međunarodnog aerodroma "Sergej Prokofijev" i pogodili ciljeve u blizini aerodromske piste, što je podiglo gusti crni dim sa mesta udara.

Borba za aerodrom trajala je oko tri sata i bila je žestoka i dramatična samo dan posle održavanja predsedničnih izbora, na kojima je gotovo izvesno za novog šefa države izabran oligarh Petro Porošenko.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.