VIDELA ŽABA DA SE KONJI POTKIVAJU, PA I ONA DIGLA NOGU: Hotijevo pozivanje na principe tragikomično

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 15:36

VIDELA ŽABA DA SE KONJI POTKIVAJU, PA I ONA DIGLA NOGU: Hotijevo pozivanje na principe tragikomično

Lažna država nema nikakav legitimitet da postavlja bilo kakve uslove

Premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti poručio je danas izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku da je jedan od principa za dijalog, koje je uspostavila Priština, da se neće zadirati u "unitarni karakter" tzv. Kosova.

Hoti je to izjavio povodom Lajčakove izjave da Beograd i Priština treba da razmotre ustavne promene, između ostalog i formiranje ZSO.

- Znate principe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje smo postavili za proces dijaloga u kojem se neće razgovarati o pitanju teritorijalne razmene i to je sklonjeno sa pregovaračkog stola. Drugi princip je da se neće dirati unitarni karakter Kosova i da sporazum treba da bude sveobuhvatan i obavezujući i da se bavi pitanjima između dve zemlje, a na prvom mestu recipročnim priznanjem - rekao je Hoti.

Hoti je dodao da je zadovoljan dosadašnjim napretkom u dijalogu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.