VEZALI SU JOJ RUKE I NOGE PA STRPALI U VREĆU... Otkriveno kako su otmičari MUČILI MALU VANJU PRE UBISTVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023, 12:05

"VEZALI SU JOJ RUKE I NOGE PA STRPALI U VREĆU..." Otkriveno kako su otmičari MUČILI MALU VANJU PRE UBISTVA

Devojčica je ubijena jer su se "stvari otele kontroli".

Policija je na današnjoj konferenciji otkrila sve detalje ubistva male Vanje Gorčevske (14), čije telo je pronađeno juče nadomak Skoplja, sedam dana nakon što je prijavljen njen nestanak.

Za njenu otmicu i ubistvo sumnjiči se pet osoba, među kojima je i njen otac.

Devojčica je oteta 27. novembra kada je krenula u školu. Motiv za zločin je koristoljublje. Plan je bio da traže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novac od njene majke.

Vanjin otac je, prema navodima policije, ubicama otkrio kuda se dete kreće.

- Zgrabili su je u zgradi. Vezali su joj ruke i noge i strpali u vreću za spavanje i stavili je u automobil "citroen". Odveli su je van Skoplja, gde je ubijena, a vozilo zapaljeno - naveo je ministar policije Spasovski.

Veruje se da je dete ubijeno istog dana kada je oteta, oko 10 časova.

Ubistvo je izvršeno u selu Brazda, a prema istrazi, dete je ubijeno jer su "stvari izmakle kontroli" kada je organizovana opsežna potraga za devojčicom, pa su osumnjičeni odlučili da je ubiju, pa da razmišljaju o novcu.

Njeno telo pronađeno je juče u jednom zaseoku na obodu glavnog grada Severne Makedonije.

Glavni osumnjičeni za njeno ubistvo je u bekstvu. Veruje se da je 30. novembra automobilom napustio Severnu Makedoniju i otišao u Beograd.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.