VEŠTIM MANEVROM PREVARILI PROTIVNIKA: Sve je ukazivalo na povlačenje Rusa, a onda je usledio preokret (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 17:16

VEŠTIM MANEVROM PREVARILI PROTIVNIKA: Sve je ukazivalo na povlačenje Rusa, a onda je usledio preokret (FOTO/VIDEO)

Ruske oružane snage stale na put raznim spekulacijama

Ruske snage vratile su se u severni sirijski grad Tel Rifat, koji kontrolišu kurdske snage, nakon povlačenja o kome se dosta izveštavalo.

O povlačenju jedinica ruske vojne policije 13. aprila izvestila je novinska agencija "Havar". Tada je rečeno da su se jedinice povukle iz Tel Rifata, kao i iz obližnjih područja Šerava i Kšt'ar.

Izveštaji o povlačenju Rusa doveli su do spekulacija o napadu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Tel Rifat i njegovu okolinu, koji bi predvodili Turci.

Turska vojska i njeni saveznici prisutni su u blizini područja koje je pod nadzorom Kurda, u okupiranom Afrinu.

After Russians withdraw from few positions in Tal Rifat area,SAA sent there soldiers and equipment pic.twitter.com/8VWL5iaTNO

— ZOKA (@200_zoka) April 14, 2021

Ovim spekulacijama došao je danas kraj. "Nort Pres Agensi" i nekoliko drugih novinskih kuća potvrdili su da su se ruske snage vratile na svoje položaje u Tel Rifatu i okolini.

Povlačenje je možda bio manevar koji je imao za cilj da izvrši pritisak na Narodne zaštitne jedinice (YPG) i druge kurdske snage u Tel Rifatu da dozvole raspoređivanje dodatnih jedinica iz SAA i proiranskih snaga.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.