Izvor: B92, 01.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VESIC: DINKIC JE SUVISE CESTO U JAVNOSTI

Demokratska stranka podnela je u petak tuzbu protiv protiv predsednika sindikata "Nezavisnost" Postanske stedionice Veselina Stijovica zbog klevete, izjavio je clan rukovodstva DS Goran Vesic. Vesic je na konferenciji za novinare rekao da DS nema nikakvog udela u slucaju Postanske stedionice i dodao da jedan od kandidata za direktora stedionice Miroslav Despotovic nije clan DS, kako je to objavljeno u nekim medijima. Vesic je takodje istakao da slucaj Postanske stedionice treba da rese sudovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cija odluka treba da bude neprikosnovena. U vezi sa tim, Vesic je kritikovao guvernera Narodne banke Jugoslavije Mladjana Dinkica, sto, kako je rekao, pitanje finansijskih institucija resava preko medija.

"Smatramo da je neodgovorno od strane jedne tako visoke licnosti da se problem kao problem sa stedionicom, prvo plasira u javnost, pa da se onda resava. Sto se tice gospodina Dinkica on je suvise cesto u javnosti. Zaista je to cudno s obzirom da u zapadnim zemljama postoji praksa da se guverner Narodne banke i sef Drzavne bezbednosti najredje pojavljuju u javnosti jer je takva priroda njihovog posla. Smatramo da svako treba da obavlja svoj posao u skladu sa svojim nadleznostima", rekao je Vesic, prenosi Radio B92.

Prema Vesicevim recima, u nekoliko prethodnih slucajeva pokazalo se da izjave Mladjana Dinkica nisu bile tacne. On je kao primer naveo, raniju tvrdnju guvernera da jedna jugoslovenska banka u inostranstvu ima 100 miliona dolara, kao i da je "Komercijalna banka" unistavala dokumentaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.