Izvor: B92, 07.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VESELINOV: VOJVODINA TREBA DA IMA GRB, HIMNU I ZASTAVU

Novi Sad -- Predsednik Koalicije Vojvodina Dragan Veselinov izjavio je u utorak da Vojvodina treba da ima svoj grb, svoju zastavu i svoju himnu.

On je pozvao Skupstinu Vojvodine da odmah usvoji te simbole, jer je "neopravdano dugo to odlagala". Veselinov naglasava da je rad na vojvodjanskoj autonomoji tek poceo. "Vojvodjanska autonomija je samo telo, ali ono mora da dobije glavu. Glavu cine simboli na koje svi gradjani mogu da se oslone i nasa je namera da s najmanje 100.000 potpisa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradjana, koje cemo podneti Skupstini Vojvodine, uverimo one koji vode Skupstinu da gradjani zele da dobijemo simbole. Ne mogu simbole da imaju samo fudbalski klubovi, petrolejske kompanije, benzinske pumpe, svako ima grb, zastavu, svako moze da ima i himnu, samo Vojvodine ne", rekao je Veselinov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.