VEROVALI ILI NE, AMERIKANCI SU IMALI NOVČANICU OD 100.000 DOLARA: A tek da vidite čiji lik je bio na njoj (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2021, 20:40

VEROVALI ILI NE, AMERIKANCI SU IMALI NOVČANICU OD 100.000 DOLARA: A tek da vidite čiji lik je bio na njoj (VIDEO)

Nije fotošop

Mnogi su zagledali, ali nije fotošop! Verovali ili ne ali Amerikanci su imali i novčanicu od 100.000 dolara! Štampana je početkom 20. veka kada je guverner Nju Džersija - od 1911. do 1913. bio Vudro Vilson, potonji predsednik Sjedinjenih Država.

Podsetimo, demokrata Tomas Vudro Vilson bio je 28. predsednik SAD od 1913. to 1921. Pre toga je bio predsednik prestižnog univerziteta Prinston i guverner Nju Džersija pre nego što je pobedio na predsedničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izborima 1912. godine. Za vreme njegovog mandata u Beloj kući prvi put je na Beloj kući bila istaknuta srpska zastava jer su čuveni naučnik Mihajlo Pupin i on bili prijatelji.

Vilson je tom prilikom izgovorio čuvene reči: Divljenja je dostojan ovaj mali narod... misleći na uspehe srpske vojske u Velikom ratu. Bio je osnivač Društva naroda, preteče Ujedinjenih nacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.