Izvor: B92, 22.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VERAN MATIC DEMANTUJE VEST O PRODAJI AKCIJA RADIJA B92

Povodom informacije koju je prenela novinska agencija SRNA da je direktor Darika, prvog privatnog radija u Bugarskoj, gospodin Radosvet Radev izjavio da namerava da kupi deo akcija beogradskog Radija B92, Veran Matic, glavni i odgovorni urednik RTV B92, saopstio je da je postojala uspesna programska saradnja sa radiom Darik, ali da niko iz Radija B92 sa gospodinom Radevom, niti sa bilo kojim drugim predstavnikom ove kuce, nikada nije vodio pregovore o prodaji dela Radija B92. To apsolutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije moguce, ne samo zato sto Radio B92 nije akcionarsko drustvo vec i zato sto bi to bilo u suprotnosti kako sa nasim javno iznetim stavovima, tako i sa razvojnim planovima RTV B92, kaze se u saopstenju.

U ime Radija B92 zelim i ovom prilikom da naglasim da cvrsto ostajemo pri zahtevima Asocijacije nezavisnih elektronskih medija upucenim nadleznim drzavnim organima da proglase moratorijum na strana komercijalna ulaganja u oblasti javnih glasila, koji bi vazio do donosenja novih propisa i uspostavljanja mehanizama drzavne i sire drustvene kontrole nad javnim informisanjem, kaze Matic u saopstenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.