VEPAR TERORIŠE TURISTE NA OMILJENOJ SRPSKOJ PLAŽI: Policija mu ne može ništa jer NIJE POČINIO KAZNENO DELO (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 04.Avg.2016, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEPAR TERORIŠE TURISTE NA OMILJENOJ SRPSKOJ PLAŽI: Policija mu ne može ništa jer NIJE POČINIO KAZNENO DELO (FOTO)

Na ostrvu Škardi u zadaraskom arhipelagu se ovih dana pojavila divlja svinja, koja svako veče obilazi kuće i napada turiste, što je izazvalo paniku i strah.

Inače, na ovom ostrvu ima oko 15 kuća i njih uglavnom iznajmljuju turisti. Međutim, ove godine se sumnja da će biti tako.

Životinja već danima obilazi kuće, ulazi u dvorišta, brsti voće i povrće i pravi nered, kako pišu hrvatski mediji.

Foto: čitatelj tportal.hr

Turisti su pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da alarmiraju nadležne, ali bez uspeha. A činjenica koja otežava situaciju je što se ovaj vepar, za razliku od drugih divljih svinja, uopšte ne boji ljudi.

Nadležni smatraju da je vepar verovatno preplivao more iako se to čini malo verovatnim pošto na susednim ostrvima nije viđena nijedna jedinka ove vrste.

Foto: čitatelj tportal.hr

- Izlazi najčešće oko deset sati uveče i dolazi do samih kuća. Nimalo se ne boji ljudi - kaže jedan od turista za tportal.hr koji redovno letuje na ovom ostrvu.

On je ovih dana lično upozoravao druge turiste da pripaze, a neki su okrenuli svoje brodove i nastavili dalje.

Foto: čitatelj tportal.hr

U zadarskoj Policijskoj upravi tvrde da nemaju razloga da intervenišu jer pojava divlje svinje na malom ostrvu "nema elemente ni kaznenog dela niti prekršaja".

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.