VELIKO PRIZNANJE: Kusturici u Briselu uručena nagrada za životno delo!

Izvor: Kurir, 01.Feb.2014, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKO PRIZNANJE: Kusturici u Briselu uručena nagrada za životno delo!

Nagrada koja je Kusturici uručena za ’’čitav stvaralački opus’’ nosi ime ’’Rene Magrit’’ po čuvenom belgijskom slikaru nadrealisti i najpoznatijem belgijskom umetniku

BEOGRAD - Srpski režiser Emir Kusturica primio je u subotu veče u Briselu nagradu Belgijske filmske akademije za životno delo.

Nagrada koja je Kusturici uručena za ’’čitav stvaralački opus’’ nosi ime ’’Rene Magrit’’ po čuvenom belgijskom slikaru nadrealisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i najpoznatijem belgijskom umetniku.

Uobrazloženju nagrade navedeno je da je Kusturica dva puta dobio Zlatnu palmu u Kanu, da nije reč samo o reditelju, već i o scenaristi, muzičaru, glumcu, čoveku neverovatnog angažmana...

Volonter i borac, on se nikada ne usteže da udje i u nemoguće bitke koje uvek dobija – rečeno je u obrazloženju nagrade.

Kusturica ja nagradu posvetio gospodji Elijen Dibua, koja je bila distributer njegovh filmova u Belgiji i koja je nedavno preminula.

Nagrada Magrit belgijski je ekvivalent nagradama Oskar u Americi i Cezar u Francuskoj. Do sada su ovu nagradu, pored ostalih dobili i Roman Polanski, Kosta Gavras...

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.