VELIKO IZNENAĐENJE ZA SRBIJU: Stiže nemački kancelar Olaf Šolc

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2022, 20:59

VELIKO IZNENAĐENJE ZA SRBIJU: Stiže nemački kancelar Olaf Šolc

Šolc će, pored Beograda, svakako posetiti i Prištinu, a teži se da putovanje preraste u malu balkansku turneju sa posetama Tirani i Skoplju, možda i Sarajevu.

Nemački kancelar Olaf Šolc trebalo bi da poseti Srbiju 10. juna, potvrđeno je za DW iz srpskih diplomatskih izvora.

- Teži se tom datumu, ostaje još da se poseta uskladi sa drugim zemljama u regionu - rekao je taj izvor.

Prema njemu,

A post shared by Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (@buducnostsrbijeav)

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se petog maja u Berlinu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom. Vučić se nakon razgovora zahvalio na Šolcu na gostoprimstvu i činjenici da je imao priliku da govori o stavovima Srbije.

- Zahvaljujem se Olafu Šolcu na srdačnom gostoprimstvu i činjenici da sam imao priliku da govorim o stavovima Srbije. Zajednički smo konstatovali veliki uspon u našim bilateralnim, a pre svega ekonomskim odnosima. Nemačka je najveći i najznačajniji trgovinski partner Srbije.

Ono što je za nas veoma važno, a to su reči kancelara Šolca, je da je uveren u evropsku budućnost celog Zapadnog Balkana.

Radujem se skoroj poseti kancelara Šolca Beogradu i još jednom se zahvaljujem na dobrom i iskrenom razgovoru - napisao je tom prilikom predsednik Vučić na društvenoj mreži Instagram.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.