VELIKO IZNENAĐENJE ZA NOVU GODINU: Ovaj vremenski preokret niko nije očekivao, ali tek prvi dani januara biće NEUOBIČAJENI

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2023, 08:26

VELIKO IZNENAĐENJE ZA NOVU GODINU: Ovaj vremenski preokret niko nije očekivao, ali tek prvi dani januara biće NEUOBIČAJENI

Prvi dani januara biće ponovo topli.

Stabilno i natprosečno toplo vreme nastaviće se u Srbiji i narednih dana, a prema trenutnim prognozama sve do petka. Nakon današnjih 22°C, narednih dana nešto niže temperature, ali i dalje znatno iznad proseka za ovo doba godine. Preokret vremena očekuje se za Novu godinu.

Inače, sve do petka očekuje se sunčano ili umereno oblačno, a u pojedinim predelima magla se očekuje tokom većeg dela dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Maksimalna temperatura u utorak biće od 11 do 17°C, a u sredu lokalno do 20°C, dok će u većini predela biti od 12 do 16°C.

Od četvrtka do nedelje maksimalna temperatura biće uglavnom od 10 do 15°C.

Potpuno suvo vreme očekuje se sve do vikenda.

U subotu sledi povećanje oblačnosti i to će biti uvod u pogoršanje vremena poslednjeg dana ove godine.

U nedelju se u svim predelima očekuje jače naoblačenje sa kišom, tako da se kiša u većini predela očekuje i u novogodišnjoj noći.

Uslova za sneg biće samo na planinama i to uglavnm iznad 1000 metara nadmorske visine.

Maksimalna temperatura u nedelju biće od 10 do 15°C, a prvog dana 2024. godine od 6 do 10°C.

U novogodišnjoj noći temperatura će se kretati od 3 do 7°C, na višim planinama oko 0°C.

Prvi dani Nove godine iako svežiji u odnosu na prethodne dane, doneće natprosčeno toplo vreme, s obzirom na to da je prosek maksimalnih temperatura od 1 do 5°C.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.