VELIKO HAPŠENJE U CRNOJ GORI: U Podgorici pao hrvatski državljanin, član organizovane grupe!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021, 21:37

VELIKO HAPŠENJE U CRNOJ GORI: U Podgorici pao hrvatski državljanin, član organizovane grupe!

Hrvatski državljanin Branko Zviždić uhapšen je danas u velikoj akciji Specijalnog tužilaštva.

Zviždić je uhapšen zbog sumnje da je deo grupe koja je nelegalno gradila u zoni Morskog dobra.

Kako se saznaje, sporni objekat nalazi se u Tivtu, a Zvizdić je zadržan u SDT-u.

Zviždić je lišen slobode u sklopu akcije koja se vodi protiv bivšeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića, koji se zbog istog dela nalaI u Spužu.

Narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana, biće još hapšenja, a očekuje se da budu privedene i neke krupne ribe vezano za gradnju u zoni Morskog dobra.

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević sproveden je u spuški Istražni zatvor krajem prošle godine nakon što je Viši sud uvažio žalbu Specijalnog tužilaštva na rešenje  kojim je odlučeno da se Kovačević sa slobode brani od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju.

Viši sud uvažio je žalbu Specijalnog tužilaštva i odredio zadržavanje tadašnjem direktoru Uprave za nekretnine.

Kovačević je uhapšen 23. decembra zajedno sa načelnicom tivatskog katastra po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su deo kriminalne organizacije koja je nelegalno upisala u katastar kuću u tivatskom naselju Bogišići.

Oni se sumnjiče da su prevarom, u vlasništvo Kovačevićevog sina Danka upisali vrijednu kuću sagrađenu na morskoj obali u Tivtu.

Danko Kovačević uhapšen je dan kasnije po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je sa ocem oformio kriminalnu organizaciju radi nezakonite uknjižbe nelegalno sagrađenog objekta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.