VELIKO BRAVO ZA UŽICE! Umesto za novogodišnje manifestacije i kićenje, novac se izdvaja za bolesnu decu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 11:22

VELIKO BRAVO ZA UŽICE! Umesto za novogodišnje manifestacije i kićenje, novac se izdvaja za bolesnu decu

Prema rečima gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević sredstva u iznosi od 3 miliona dinara koja su bila namenjena za novogodišnje manifestacije, biće preusmere na lečenje dece

Na sednici Gradskog veća doneta je odluka da grad Užice za predstojeće novogodišnje praznike neće organizovati proslave, koncerte, vatromet.

Za kićenje grada biće utrošeno 1,2 miliona dinara, kao i prethodne godine, dok će sredstava namenjena za dodatno kićenje biti preusmerena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za lečenje bolesne dece.

, odnosno pomoć deci za njihove operacije, kupovinu lekova, tj. biće odredeljena za retke bolesti.

- Dogovor je da ovog puta u jednoj teškoj situaciji sa kojom se svi borimo, a to je pandemija koja nas je snašla, budemo humani i da Grad pokaže da misli na decu Užica. U prethodnom periodu Gradsko veće je razmotrilo šest podnetih zahteva za koje su opredeljene sume novca u vrednosti od 50 do 250 hiljada dinara - istakla je gradonačelnica.

Zahtevi će se podnositi nadležnoj komisiji koja će napraviti zdravstvene kriterijume i prioritete koji su u tom trenutku najvažniji za lečenje dece, a Gradsko veće donositi odluke o tome koji se zahtevi finansiraju.

- U budžetu za 2021. godinu, kao i prethodnih godina, postoji posebna pozicija za lečenje dece, tako da će suma novca biti mnogo veća od 3 miliona dinara - naglasila je Jelena Raković Radivojević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Užice novac namenjen za novogodišnju proslavu prosleđuju za bolesnu decu

Izvor: Luftika.rs, 28.Nov.2020

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević izjavila je da je vlast tog grada odlučila da u Užicu neće biti proslave Nove godine, a da će sva novčana sredstva namenjena u tu svrhu biti prosleđena za lečenje bolesne dece.. – Gradsko rukovodstvo je pre 20 dana na kolegijumu donelo odluku,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.