VELIKI ZAOKRET U VOJNOJ TEHNOLOGIJI! Rusi stavili VEŠTAČKU INTELIGENCIJU na najteže pilotske zadatke (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 18:05

VELIKI ZAOKRET U VOJNOJ TEHNOLOGIJI! Rusi stavili VEŠTAČKU INTELIGENCIJU na najteže pilotske zadatke (VIDEO)

Virtuelni pomoćnik razgovaraće s pilotom prijatnim i smirenim ženskim glasom

Multifunkcionalni laki lovački avion MiG-35 biće ubuduće opremljen sistemom čiji će zadatak biti da daje savete pilotu kada se nađe u složenim situacijama.

U avionu će, naime, postojati elektronski uređaj s nadimkom "Rita" koji će emitovati unapred snimljene poruke.

Virtuelni pomoćnik razgivaraće s pilotom prijatnim i smirenim ženskim glasom, čak i u slučaju da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zapalio motor.

#Russia’s MIG-35++ to get voice assistant and automatic landing system:

“We call her Rita. Her voice remains pleasant and calm even if fire hits the engine. She does not talk all the time, she just makes recommendations. Hints are also provided during combat usage” pic.twitter.com/WxcFyWaceh

— AS-Source News / MILITARY〽️ (@ASBMilitary) June 10, 2020

Taj glas će se aktivirati samo ako se pilot i avion nađu pred nekim ograničenjima, a oglašavaće se i u slučaju primene naoružanja.

MiG-35 je lovac četvrte generacije i, zapravo, modifikovana verzija aviona MiG-29. Sposoban je da vodi bitku u vazduhu ali i da gađa ciljeve na zemlji.

To je lovac najbolji u toj klasi aviona, a letelice su u dve verzije: MiG-35 (jednosed) i MiG-35D (dvosed). Obe verzije su na bazi tehnologije lovca pete generacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

„Rita” savetuje pilote MiG-35: Virtuelna pomoćnica pomaže tokom leta

Izvor: Večernje novosti, 10.Jun.2020

Multifunkcionalni laki lovački avion MiG-35 biće ubuduće opremljen sistemom čiji će zadatak biti da daje savete pilotu kada se nađe u složenim situacijama Multifunkcionalni laki lovački avion MiG-35 biće ubuduće opremljen sistemom čiji će zadatak biti da daje savete pilotu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.