VELIKI PROTESTI U CRNOJ GORI: Okupljaćemo se sve dok Medojević i Knežević ne budu slobodni

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2018, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI PROTESTI U CRNOJ GORI: "Okupljaćemo se sve dok Medojević i Knežević ne budu slobodni"

Crnogorski Demokratski front poručio je večeras na protestu ispred Parlamenta Crne Gore da će organizovati protestne skupove sve dok njihovi funkcioneri Nebojša Medojević i Milan Knežević ne budu slobodni građani.

Poslanik DF Milutin Ðukanović izjavio je da njihova borba prevazilazi politiku ljudi koji su uhapšeni na "pravdi boga", prenosi RTCG.

- Ako izgubimo slobodu i demokratiju, sutra ćemo izgubiti sve. Medojević i Knežević nisu odbili da svedoče, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oni su saopštili ono što znaju i da ih 100 puta pozovu da svedoče oni će isto ponoviti, pa čemu onda tiranija - upitao je Ðukanović.

Prema njegovim rečima, Medojević je uhapšen nezakonito, jer mu prethodno nije skinut imunitet.

- Mi ćemo ovde ostati i biti uporni sve dok Medojević i Knežević ne budu slobodni građani. Mi smo spremni za borbu koja će dugo trajati, ali imaćemo još akcija od žutih prsluka do obilaska kuća pojedinih funkcionera, ministara i sudija - rekao je Đukanović.

Predstavnica majki sa troje i više dece Željka Savković pozvala je majke da se pridruže protestima DF, kao i opoziciju da se sa liderima pridruži u odbrani Medojevića, prenosi Vijesti.me.

- Ovo je momenat kada žute prsluke treba da obuku oni koji se ne boje - kazala je ona.

BONUS VIDEO: Cela Srbija deli scenu iz Kliničkog centra: Pogledajte U ČEMU je doktorka došla da operiše pacijenta

Predsednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović rekao je da je počinjena nepravda i da se na nju mora odgovoriti.

- Navikli su nas da je naš zadatak da se međusobno gonimo, a nije. Naš je zadatak da se razumemo - kazao je on i dodao da je zadatak poslanika da brane dostojanstvo parlamenta i da treba da se pojave na protestima.

Protesti su najavljeni i za četvrtak uveče.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.