VELIKI PRIJATELJ SRBA NAPOKON DOBIO DRŽAVLJANSTVO: Amerikanac Čarls se pohvalio CRVENIM PASOŠEM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2020, 09:44

VELIKI PRIJATELJ SRBA NAPOKON DOBIO DRŽAVLJANSTVO: Amerikanac Čarls se pohvalio CRVENIM PASOŠEM (VIDEO)

Razbija ružnu sliku koja je stvorena o nama.

Vlada Srbije primila je u državljanstvo Srbije dvojicu državljana SAD, navodi se u rešenjima koje objavio Službeni glasnik. Jedan od njih je Čarls Kater koji godinama živi u Srbiji i obožava našu zemlju.

- Trebalo mi je  10 godina, ali se konačno desilo! Vlada Srbije dala mi je državljanstvo i pasoš. Ja sam ponosni Srbin - naveo je na Jutjubu, gde je srećne vesti podelio sa svojim pratiocima.

Dobijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srpskog pasoša bila je jedna od Katerovih najvećih želja. Kako nam je rekao u vreme pandemije koronavirusa, kada je odluio da ne ide u Ameriku već ostane u našoj zemlji,  smatra da ga je zaslužio više od mnogih glumaca i sportista.

- Od kada sam 2010. došao u Srbiju, shvatio sam da je ružna slika koja se pravi o ovom narodu u potpunosti pogrešna. Srbi imaju najveća srca i oni su najdarežljivije duše s kojima sam se ikada susreo, a bio sam u 45 zemalja. Zbog toga sam organizovao veliki broj humanitarnih akcija, trudio se da promenim sliku o Srbiji i Srbima u svetu, branio Republiku Srpsku i Kosovo kao sastavni deo Srbije i zbog toga sam dobio brojne pretnje smrću od Albanaca. Svi moji najbolji prijatelji na planeti su Srbi, jedem srpsku hranu, slušam srpsku muziku, plačem sa Srbima, smejem se sa vama, osećam se kao Srbin. Nemam srpski pasoš, ali moj san je da ga dobijem. Ne treba mi ni za šta drugo nego kao simbol ponosa. Bio bih najponosniji nosilac crvenog pasoša na svetu - priželjkivao je tada Čarls.

Čarls je u Srbiju došao  pre nekih osam godina nakon svađe sa jednim Srbinom preko društvene mreže na stranici "Ja mrzim Ameriku". Na kraju rasprave Srbin mu je rekao da dođe i da se sam uveri i Čarlsu đavo nije dao mira, te je odlučio da ga posluša. I, to je bila ljubav na prvi pogled, kako sam kaže. Nakon povratka u Ameriku, još jednom je kasnije došao u našu zemlju, a onda odlučio i da se trajno preseli. Živeo je u Zrenjaninu i Beogradu, ali se na kraju odlučio za Novi Sad gde i danas živi.

Čarls je poznat i po pomoći koju je prikupljao za srpski sport u školama u Zrenjaninu, a možda i najpoznatiji po svom "Jutjub" kanalu na kojem redvno opisuje zbog čega voli našu zemlju. Takođe je i pasionirani navijač naše reprezentacije u svim sportovima, a kada ga pitate, pa šta je to što te je toliko oduševilo u Srbiji, kratko odgovara - ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"MOŽDA BI OVAJ DAN TREBALO DA BUDE MOJA SLAVA" Najomiljeniji Amerikanac u Srbiji dobio srpsko državljanstvo: Ponosni sam Srbin, sada sam JEDAN OD VAS

Izvor: Blic, 06.Jun.2020

- Trebalo mi je 10 godina, ali konačno se desilo! Vlada Srbije dala mi je državljanstvo i pasoš. Ja sam ponosni Srbin, sada sam jedan od vas - obavestio je svoje pratioce na Jutjubu profilu Čarls Kater za koga mnogi kažu da je "za promociju Beograda i Srbije uradio više nego sve turističke organizacije...

Nastavak na Blic...

Amerikanac koji obožava našu zemlju dobio srpski pasoš: "Konačno se desilo, sada sam jedan od vas"

Izvor: Večernje novosti, 06.Jun.2020

Vlada Srbije odobrila je državljanstvo Srbije dvojici državljana SAD, navodi se u rešenjima koje objavio Službeni glasnik Vlada Srbije odobrila je državljanstvo Srbije dvojici državljana SAD, navodi se u rešenjima koje objavio Službeni glasnik. Jedan od njih je Čarls Kater...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.