VELIKI PODVIG NIŠKIH LEKARA: Umesto amputacije, prišili šaku čoveku koju mu je odsekao cirkular!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2023, 17:33

VELIKI PODVIG NIŠKIH LEKARA: Umesto amputacije, prišili šaku čoveku koju mu je odsekao cirkular!

Operacija je trajala šest i po sati

Niški lekari uspeli su da spasu ruku Nišliji (64) koji je zadobio tešku povredu prilikom sečenja ogrevnog drveta jer mu je cirkular odsekao desnu šaku.

Čoveka je Hitna pomoć transportovala do niškog Univerzitetskog kliničkog centra, gde je ustanovljeno da se odsečeni ekstremitet drži samo na parčetu kože te je razmatrana i amputacija.

Međutim, kako je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, tim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lekara predvođen hirurgom Goranom Đorđevićem, a u kome su bili i ortoped Ivan Micić i vaskularni hirurg Nemanja Stefanović uspeli su da čoveku spasu ruku.

- Morali smo najpre da odredimo šta treba da se skine, šta da se skrati jer u tim situacijama mora da se skrati kost da bismo dobili dužinu krvnih sudova. Nakon operacije koja je trajala šest i po sati ruka je vitalna, još tri, četiri dana su kritična, ali sudeći po analizama, merenju pritiska kiseonika u prstima, oni su ishranjeni, krv dopire do njih, svi mišići, tetive, nervi, vene i arterije su spojeni za sada sve to funkcioniše u redu - rekao je Đorđević.

Teška nesreća dogodila se juče u Nišu gde je povređeni čovek sa komšijom pripremao ogrev za zimu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekari UKC Niš prišili šaku odrezanu cirkularom

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2023

Lekari Unverzitetskog kliničkog centra (UKC) u Nišu uspeli su da jednom Nišliji prišiju šaku koju mu je u nedelju gotovo potpuno odsekao cirkular.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Bio sam svestan svega. RUKA MI JE VISILA, DRŽALA JE SAMO KOŽA!" Nišliji je cirkular potpuno odsekao šaku, a onda su lekari izveli ČUDO - PRIŠILI SU JE NAZAD!

Izvor: Blic, 22.Avg.2023, 15:38

"Bio sam svestan kada je Hitna pomoć došla, šaka mi se visila, bio sam svestan svega", priča Nišlija kome su lekari tokom jučerašnjeg dana uspeli da spasu ruku nakon što je zadobio tešku povredu prilikom sečenja ogrevnog drveta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.