VELIKI KORACI KA JAČANJU SARADNJE I PODRŠKA U BORBI ZA KOSMET: Premijerka Brnabić se sastala sa šefom diplomatije Venecuele

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 19:40

VELIKI KORACI KA JAČANJU SARADNJE I PODRŠKA U BORBI ZA KOSMET: Premijerka Brnabić se sastala sa šefom diplomatije Venecuele

Srbija izuzetno ceni principijelnu poziciju Venecuele o pitanju KiM, rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom narodne vlasti za spoljne poslove Bolivarske Republike Venecuele Ivanom Hilom Pintom.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, premijerka je istakla naše dve zemlje vežu dobri i tradicionalno bliski odnosi. Poručila je da je Srbija zainteresovana da unapredi saradnju sa Venecuelom u oblastima poljoprivrede, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << turizma, zdravstva i kulture, i naglasila da su sporazumi potpisani danas od velikog značaja za obe zemlje.

Brnabić je ponovila da Srbija izuzetno ceni principijelnu poziciju Venecuele o pitanju Kosova i Metohije, saopštila Kancelarija za saradnju s medijima vlade Srbije.

Premijerka se posebno zahvalila sagovorniku na tome što je Vlada Venecuele podržala Srbiju u kandidaturi za organizaciju Međunarodne svetske izložbe EXPO 2027 u Beogradu. Ivan Hil Pint je istakao da Srbija i Venecuela održavaju prijateljske i čvrste bilateralne odnose, podsetivši na to da je prošle obeleženo 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ: Srbija zainteresovana za unapređenje saradnje sa Venecuelom

Izvor: Pančevac-online.com, 14.Jul.2023

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je, u razgovoru sa ministrom narodne vlasti za spoljne poslove Bolivarske Republike Venecuele Ivanom Hilom Pintom, da naše dve zemlje vežu dobri i tradicionalno bliski odnosi. Premijerka je poručila da je Srbija zainteresovana da unapredi saradnju sa Venecuelom...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.